OZ-Rómske Hviezdy Čakanovce
Roma Csillagok-Pt Csákányháza

 

      A szervezetünk megalakulása 2010-ben történt meg. Eddig 3 tagú a szervezetünk:

Elnök - Galamb Attila.

Elnökhelyettes - Ifj. Galamb Attila.

Pénztárnok - Elena Jegesová (Icuka).

     Mi egy olyan roma közösség vagyunk, akik nemcsak a falu hagyományainak megőrzésével, és a tehetséges gyermekek felkarolásával foglalkozunk, hanem próbálunk arra is törekedni, hogy a roma kisebbség ne legyen elnyomva.

      A falu felvirágoztatásáért és a jó hírnévért nap mint nap megdolgozunk. 9 éve immár, hogy létrehoztunk egy tánccsoportot, ami nagyon tehetséges gyerekekből áll, akiknek szenvedélyük a tánc. Tánccsoportunk nagyon sikeres mai napig.

      A falunkban már sok-sok rendezvényt létrehoztunk 9 év alatt. Ezalatt az idő alatt észrevettük, hogy mennyi tehetséges gyerek él a falunkban, akikkel csak foglalkozni kellene. Mi erre rátettük a célt!

Nagyon sok kultúrműsort rendeztünk nekik, pl.: anyák napja alkalmából, nő nap alklmából, Mikulás napjakor stb..., versenyt szerveztünk nekik pl.: - Ki mit tud?-ot, hogy megmutathassák ki miben tehetséges. Falunkban már több ízben is megszerveztük a Roma világnap-ot, falunk napját, mikulási rendezvényeket (ilyenkor mikulás csomagokat kaptak a gyerekek), pár szezonális bált is létrehoztunk köztük a Szüreti bált, Katalin bált, István bált. Észre vettük, hogy falunkban nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is igen tehetségesek, ezért velük is sokat foglalkozunk.

Rendeztünk nekik főzőversenyt, és ők is részt vehettek a Ki mit tud ?-rendezvényünkön s ünnepélyes felvonulásainkon.... 

"Közös erővel és összefogással minden menni fog..."